6 Mayıs 2014 Salı

Patatesli Topkek

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

6 adet orta boy patates,
1 su bardağı yoğurt,
1.5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp, patatesleri ekleyin. Tuz, kırmızı pul biber, karabiberi ilave edip, yağlanmış kalıplara boşaltın. Üzerine çörek otu serpip orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder