20 Mayıs 2014 Salı

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 19:30 No comments

Mutfak: Fransiz
Süre: 30 dk

MALZEMELER

1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay bardagi kirmizi sarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri

YAPILIŞ TARİFİ

Strogonof veya biftekler zeytinyagi ve sarap karisiminda en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli
pilav

veya haslanmis sebze ile servis yapilir.

0 yorum:

Yorum Gönder