Mutfak:
Türk
Süre:
45 dk
MALZEMELER
3 adet
kereviz
2 adet
havuç
100
gram kadar bezelye
1,5
limonun suyu
1 bas
sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet
kesmeseker
Yeterince
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Kerevizler
ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye
bölünür
ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger
taraftan
temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp
kesilir,
bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir
tencereye
yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme
tencerenin
etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker
konur.
Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine
dökülür.
Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç
açilmadan
25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.
0 yorum:
Yorum Gönder