Mutfak:
Türk
Süre:
40-60dk
MALZEMELER
750 gr
kalça tavuk fileto
1 Adet
sogan
2 Dis
dövülmüs sarimsak
1 Yemek
kasigi rendelenmis taze zencefil
4 Çorba
kasigi siviyag
2 Yemek
kasigi limon suyu
3 Çay
kasigi kisnis
3 Çay
kasigi kimyon
1 Yemek
kasigi yogurt
1 Çay
kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavuklari
3 santimlik parçalar halinde dograyin.
Parçalari
tahta sislere geçirip 12 dakika suda birakin.
Siviyag,
sogan, sarimsak, limon suyu ve baharatlari ufalanincaya kadar
blenderden
geçirin.
Tuz ve
yogurdu karisima ilave edip karistirarak marinat sosunu hazirlayin.
Tavuklarin
üzerini hazirladiginiz karisimla kaplayin.
Hazirladiginiz
tavuk sisleri buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.
Sisleri
izgarada ters düz ederek pisirin ve sicak olarak servis yapin.
0 yorum:
Yorum Gönder