Mutfak:
Türk
Süre:
MALZEMELER
1/2 Kg
Eriste
1 Kase
Nohut
2 Çorba
Kasigi tereyagi
250 gr
Kusbasi Et
1 Adet
Sogan
1 Adet
Domates
2 Su
Bardagi Yogurt
3 Dis
Sarmisak
Tuz,
Karabiber
Kirmizibiber
YAPILIŞ TARİFİ
Eristeyi
tuzlu suda haslayin. Tepsiye yayip, önceden isitilmis 200 dereceli
firinda
10 dakika tutun. Geceden islattiginiz nohutlari haslayin. 1 çorba
kasigi
tereyagini tavaya alin. Eriyince yemeklik dogranmis sogan ile eti
tavaya ekleyin.
Domatesi
küp küp dograyip tavaya alin. Tuzunu ve karabiberi ayarlayin.
Firindan
aldiginiz eristelerin üzerine eti yayin. Dövülmüs sarmisakla
yogurdu
karistirip, dökün. Kalan 1 çorba kasigi tereyaginda kirmizibiberi
yakin.
Mantinin üzerine gezdirip servis yapin.
Categories: Mantı Tarifleri, Türk Mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder