Mutfak:
Türk
Süre:
MALZEMELER
500 gr.
makarna
4 adet
domates
4 adet
dolmalik biber
1 dis
sarmisak
2 çorba
kasigi zeytinyagi
Tuz,
Karabiber
Sosu
Için:
1 adet
avokado
1/2
limonun suyu
2 dis
sarmisak
1 adet
orta boy sogan
1 adet
domates
1 tatli
kasigi kirmizi pul biber
YAPILIŞ TARİFİ
Domatesleri
ikiye bölün. Bir firin tepsisine, domates, ince dogranmis
sarmisak
ve dolmalik biberi koyun. Üzerlerine zeytinyagi sürün, 190
derece
isitilmis firinda 20 dakika pisirin.
Sosu
için, avokadoyu soyun, çekirdegini çikartip çok ince kiyin. Limon
suyu
gezdirin.
Avokado,
ince kiyilmis sogan, sarmisak ve domatesi blendirda çekip, pul
biber
ekleyin.
Makarnayi
haslayip, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kasigi
ayirdiktan
sonra kalanini makarnaya karistirin.
Makarnayi
servis tabagina alin. Kenarlarini biberle süsleyip üzerine kalan
sosu
gezdirin
Categories: Makarna Tarifleri, Türk Mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder