1 Mayıs 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 15:21 No comments

 
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarin
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.

Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi

kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı

ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız

sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.

Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine

kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis

yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder