Mutfak:
Süre: 6saat
MALZEMELER
3 Çorba Kasigi Konyak
3 Yumurta Aki
7 Kahve Fincani Pudra Sekeri
400 gr Kremsanti
100 gr Findikli Krokan
300 gr Bögürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı kıyılmış şam fıstığı
YAPILIŞ TARİFİ
Visnelerin çekirdeklerini çikarip ince ince kiyin. Konyakla kanstirip
1 saat
bekletin. Yumurta aki ile 5 kahve fincani pudra sekerini köpük halini
alincaya kadar çirpin. Kremsantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazirlayip
yumurtali karisima ekleyin. Visne ve krokanlari ilave edin.
Dikdörtgen seklindeki bir kalibi soguk su ile durulayip seffaf folyo
ile
kaplayin. Kremali karisimi kalibin içine dökün. Üzerini bir biçak
yardimi ile
düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Bögürtlenleri bir tencerede isitip süzgeçten geçirin. Püreyi kalan
pudra
sekeri ile tatlandirin.
Parfeyi buzluktan alip 30 dakika kadar buzdolabinda bekletin. Kaliptan
çikarip üzerindeki folyoyu alin. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis
tabagina 2
çorba kasigi bögürtlen püresi koyun. Ikiser dilim parfe ekleyin.
Kokteyl
kirazi ve samfistigi ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder