8 Mayıs 2014 Perşembe

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 20:30 No comments
Mutfak: Diğer
Süre: 10-20 dk

MALZEMELER

Kabak
Un
Tuz
Kızartma yağı
yoğurt
Nane
Dereotu
Sarımsak

YAPILIŞ TARİFİ

Kabakların kabukları bıçağın keskin tarafıyla temizlenir.
Daha sonra rendelenir ve üzerine biraz tuz atılır.
Bir süzgeçte 5 dakika kadar beklenir.
Sulanan kabağın suyu elle sıkılır.
İçerisine 1 kabağa 1 kaşık un gelecek şekilde un ilave edilir.
un Kabağa yedirilir.
Tavaya konulan yağda bu karışım kavrulur.
7-8 dakika yeterli.
Bir tabağa alınan kabak soğuyunca üzerine yoğurt , sarımsak, dereotu, nane
karışımı eklenir.
( istenilirse mayonezde konulur )
Afiyet olsun....
Özellikle Ordövr tabaklarına çok yakışan bir salatadır.

0 yorum:

Yorum Gönder