4 Mayıs 2014 Pazar

Bu Tarife ve Bu Tarif gibi yüzlercesine artık Yemek Gurusu sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yemekgurusu.com sitesine yönlendiriliyorsunuz..

Posted by jinson on 07:30 No comments
Mutfak: İspanya
Süre: 60dk-Fazla
 
MALZEMELER

750 gram sardalya
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
½ su bardağı galeta unu
50 gram tereyağı
Sıvı yağ
karabiber
kırmızı biber
tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirip kapatınız. Maydanozları ince kıyınız ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde kesiniz. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı iyice karıştırınız. Balıkları bu karışıma bulayınız. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıkları diziniz. Artan karışımı balıkların üzerine serpiniz. Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştiriniz. Fırını 180 derece ısıtıp tepsiyi yerleştiriniz.

Balıkları yaklaşık 25 dakika pişiriniz.

Sıcak servis yapınız.

0 yorum:

Yorum Gönder