19 Mayıs 2014 Pazartesi

Deniz Ürünleri Salatası


Mutfak: Fransız
Süre: 25 dk

MALZEMELER

1 kutu 160 gramlık Ton balığı
10-12 adet küçük karides(haşlanmış ve soyulmuş)
3 yaprak marul ½ adet kuru soğan
1 yaprak kırmızı lahana
1 adet iri kırmızı turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı (sızma)

YAPILIŞ TARİFİ

Marul yapraklarını iyice ykadiktan sonra enine seritler halinde dograyip
derince bir kaba (salata kabina) alin. Kirmizi lahanayi da, önce yapraklari
boyuna ikiye bölüp ayni sekilde dograyin ve kaba ilave edin. Turpu
rendeleyin ve kaba ekleyin. Sogani yarim daire halkalar halinde dograyin.
Bir kaba alip üzerine bol tuz serpin ve yugurun. Sonra yikayip salataya
ilave edin. Ton baligininin yagini süzün ve küçük parçalara bölün.
Karidesleri dörde bölün ve ton baligi ile salataya ilave edin. Salataya limon

suyunu, tuzu ve zeytinyagini ilave edip iyice karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder