Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
5 orta boy patlican
3 orta boy sogan
3 iri domates (kabuklari soyulup dogranmis)
3 yesil biber ( dogranmis)
3 dis sarimsak
½ su bardagi zeytinyag
1 kesme seker
½ demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Patlicanlari alaca soyup uç kisimlarinda 2 'ser cm. kalacak sekilde
ortalarindan biçakla yarin. Tuzlu suda yarim saat bekletin.
Bir tavada yagi kizdirin. Patlicanlarin suyunu iyice siktiktan sonra
tavaya
atip kizartin. Kizaran patlicanlari çikarip genis bir tencereye
yerlestirin.
Tavada kalan yagin içine önce soganlari koyup sarartin daha sonra
domates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika agir ateste pisirin.
Atesten
indirince ince kiyilmis maydanozu ilave edin.
Patlicanlari yarik tarafindan esit olarak paylastirdiginiz harçla
doldurun.
1,5 su bardagi suyu ve harcin suyunu ilave ederek kisik ateste
pisirin.
Soguk olarak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder