Mutfak:
Türk
Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 Su
bardagi nohut
2 Su
bardagi pirinç
8-10 Su
bardagi et suyu
3 Su
bardagi süzme yogurt
1 Adet
yumurta
2 Çorba
kasigi tereyag
1 Çorba
kasigi kuru nane
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
8-10 saat
önce islattiginiz nohudu haslayin.
Pirinci
yikayip 8-10 su bardagi et suyu ile haslayin.
Nohutlari
ilave edip pisirin.
Yogurdu
tencereye alip yumurta ve tuz ilave ederek iyice çirpin.
Kisik
ateste karistirarak ilitin.
Kaynayan
çorbadan iki kepçe alip yogurda ilave edin ve karistirarak
tencereye
bosaltin.
Teryagini
eritip içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanin üzerine gezdirin.
Sicak
olarak servis yapin.
NOT :
Çorbaya nohut büyüklügünde kesilmis kuzu eti veya köfte de ilave
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder