Mutfak:
Türk
Süre:
20-40dk
MALZEMELER
½ Çorba
Kaşığı Margarin
½ Çay
Bardağı Sıvı Yağ
150 gr
Kıyma
1 Adet
Soğan
1 Adet
Havuç
1 Adet
Kereviz
2 Adet
Orta Boy Pırasa
1 Adet
Patates
½ Çorba
Kaşığı Salça
3 Diş
Sarmısak
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Tencereye
margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük
kesilmiş
soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
Havucun
kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde
doğrayalım.
Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye
aktaralım.
Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını
sağlayalım.
3
dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim.
Tencerenin
kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş
patatesi,
sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim.
Tuzunu
ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder