MALZEMELER
125 gram margarin
2 su bardağı
irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma
tozu
1 kahve fincanı soda
1 çay kaşığı vanilya
2
çorba kaşığı marmelat
2 çorba kaşığı badem
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı
tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı
vanilya
1 su bardağı su
YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı
limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı
ilave edin.
Soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilya
ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan
yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış
tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış
180 derece fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat
ve badem koyup servis yapın.
Categories: Tatlılar, Türk Mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder