Süre: 30dk
MALZEMELER
500 gr kiyma1 kg dolmalik biber
5 adet domates
1.5 kahve fincani pirinç
1 çorba kasigi margarin2 bas sogan
1 çorba kasigi ayçiçek yagi
Yarim demet maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Biberlerin üst taraflarini kesin. Domateslerin içlerini kasikla bosaltip,çikardiginiz etli kisimlari kiymaya karistirin. Çentilmis iki bas sogani,
yikanmis pirinci, kiyilmis maydanozu, tuzu, biberi de kiymaya ekleyin.
Yarim fincan su ve bir çorba kasigi ayçiçek yagi ilavesiyle kiymayi
yogurun. Su ve ayçiçek yagi dolmanin daha yumusak ve gevsek olmasini
saglayacaktir. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarim
bardak suyu katarak, pirinçler yumusayincaya kadar pisirin
Categories: Dolmalar, Türk Mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder