Süre:
40-60dk
MALZEMELER
12 adet
kalamar
1 su
bardağı zeytinyağı
1 çorba
kaşığı köri
4 di
şsarımsak
Terbiye
için:
1 çorba
kaışğı soda
1 çorba
kaşığı şeker
½
limonun suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Balıkçınıza
kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda,
şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat ekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra
gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve
kenarlarını entikleyin. Bir kaba alın. Başka
bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarımsakları ayıklayıp dövdükten
sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa
yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin. Bir
tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin. Sıcak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder