Süre:
40-60dk
MALZEMELER
250
gram sardalya balığı
1 paket
çubuk makarna
1 adet
kuru soğan
1 adet
iri domates
2 çorba
kaşığı tereyağı veya margarin
½ çay
bardağı beyaz şarap
½ çay
bardağı su
Tuz
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayı
bol tuzlu suda haşlayın. Kevgire alıp süzün. Bir
tavada 2 çorba kaşığı yağ ile ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar
kavurun. İçine küçük doğranmış domatesleri atın. Şarap ve suyu ilave
edin.
Sardalyaları
kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin. Tavaya ilave edip pişirin. Makarnaları
tencereye alıp üzerine tavada hazırladığınız sardalyalı sosu ilave
edin ve hafif ateşte 5 dakika pişirin. Sıcak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder