Mutfak:
Diger
Süre:
40-60dk
MALZEMELER
1 Çay
Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek
Kaşığı Kekik
4 Adet
Tavuk Butu (850 gr)
1 Adet
Havuç
2 Adet
İnce Pırasa
1 Adet
Kereviz
2 Adet
Soğan
Tuz,
Karabiber
2 Yemek
Kaşığı Margarin
2 Yemek
Kaşığı Silme Un
1 Su
Bardağı Tavuk Suyu
2 Yemek
Kaşığı Süt Kreması
YAPILIŞ TARİFİ
Şarap
ve kekiği karıştırın.
Butları
eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir
gece
buzdolabında bekletin.
Sebze
ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.
Butları
terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve
karabiber
ekin.
Kızgın
yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.
Sebze
ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave
edin.
Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavukları
terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım
kaynatın.
Tuz, karabiber katın.
Butları
sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında
25
dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder