Süre:
20-40dk
MALZEMELER
60 adet
midye (ayıklanmış)
3 adet
kuru soğan (iri)
4 adet
domates (iri)
4 diş
sarımsak
1 su
bardağı sıcak su
½ kilo
paket fiyonk makarna
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Bir
tencerede sıvı yağı kızdırın. Soğanı doğrayıp tencereye ilave edin ve yumuşayıncaya
kadar pişirin. Sarımsakları küçük doğrayın, onu da ilave edin.
Domatesleri de doğrayıp soğanlara ilave edin. Kapağını kapatıp domatesler
yumuşayana kadar pişirin. Yumuşamış domatesleri bir çatal veya
tahta kaşık yardımıyla iyice ezin. Midyeleri de tencereye koyun ve pişirin.
Midyeleri dışarı, ayrı bir kaba alıp içlerini ayıklayın. Tuzunu ve karabiberini
serpip karıştırın. Makarnaları
ilave edin. 1 bardak sıcak suyu da ilave edip karıştırın. Kapağını
kapatıp pişmeye bırakın. Zaman zaman makarnanın suyunu kontrol
edin. Eğer makarnalar pişmeden çekmişse azar azar su ilave edin. Sıcak
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder