Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk
MALZEMELER
225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis
100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyagi, eritilmis
Maydanoz, süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya
kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam
edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire
azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu
ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi
esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder