7 Mayıs 2014 Çarşamba

Kremali Cilekli Tart

Mutfak: Fransa
Süre: 20-40 dk

MALZEMELER

1/2 kg çilek
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 kg sut
2 yumurta
2 yemek kaşığı seker
1 adet keçi boynuzu

YAPILIŞ TARİFİ

Sut nişasta ve seker güzelce karistirilir, icine keci boynuzu atilarak, kisik ateste surekli karistirilarak kaynayincaya kadar pisirilir. Diğer yandan yumurtalar cirpilir. Hazirlanan sutlu karisima birkac dakika sonra, hızlı hızlı karıştırılarak yumurtalar eklenir. Çilekler iri parçalar halinde doğranarak tartların içine konur. Üzerine hazırlanan kremadan eklenir ve buz dolabında bekletilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder