22 Nisan 2014 Salı

Visne Soslu Cheese Cake


Mutfak: Fransa
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

45 Adet Petibör bisküvi
125 gr. margarin
1 bardak ceviz içi (çekilmiş)
3 yemek kaşığı bal
1 paket labne peynir
1 paket toz krem şanti
1 bardak süt
1/2 paket limonlu jöle
2 su bardağı su
Sos için:
1/2 paket donmuş vişne
2 yemek kaşığı tozşeker

YAPILIŞ TARİFİ

Margarin eritilir. Bisküviler elle kırılır. Margarin, bal, ceviz ve bisküviler
karıştırılıp (robotta da çekilebilir) bir kelepceli kalıbın tabanına bastırılarak
yayılır. Önce süt ve kremşanti çırpılır. Ardından labne peynir karisima
eklenir ve çırpılır. Bu karışım bisküvinin üzerine dökülerek buzdolabına
konur.
Bu arada 1/2 paket jöle 1 su bardağı kaynar su ile eritilip, üzerine 1 su
bardağı soğuk su eklenir. Jöle biraz koyulaşması için bir kenarda bekletilir.
Bu esnada vişne (robotta çekilir), şeker ve nişasta bir tencerede pişirilir ve
soğumaya bırakılır. Buzdolabında iyice donmuş kremanın üzerine soğumuş
jöle dökülür ve tekrar buzdolabına konur. Jöle donduktan sonra dilimlenen
pasta vişne sosu ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder