23 Nisan 2014 Çarşamba

Perdeli Pilav


Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

4 Tavuk gögsü
1/2 kg pirinc
i/2 kg un
250 gr badem
4 kasik yogurt
1 tutam tuz
3 yumurta
Karbonat (1 çay kasigi )
Karabiber
Margarin
1 çay bardagi sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ

Hamur:1 paket margarin, 4 kasik yogurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldigi
kadar un, 1 kasik karbonat veya kabartma tozunu hamur yapip, 20 dakika
bekletin.
Tavugu haslayip, didikleyin. Pilavi pisirin.(pirince 3 su bardagi su ile, ve 1
çay bardagi sivi yagda yapin) Pisen pilava tavuklari karistirin. Kabugu
soyulmus tatli bademi hafifçe çevirin ve onu da karistirin. Hamuru ikiye
bölün ve yaglanmis tepsiye hamurun yarisini açip koyun. Tepsinin yüksek
kenarli ve yuvarlak olmasina dikkat edin. Hamurun içine pilavi koyun ve
düzeltin. Ikinci parça hamuru da açin ve üzerine hava almayacak sekilde
kapatin. Üzerini kalan bademlerle süsleyin. 170°C'de 20 dakika pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder