Mutfak: Çin
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
500 gr. tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
Sıvı yağ, Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tatlı ekşili sos için:
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates
YAPILIŞ TARİFİ
Hamuru için, patates nişasta; un, kabartma tozu, yumurta ve suyu
pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştırıp, boza kıvamında bir hamur elde
edin. (Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
Sosu için, şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte
5 dakika kavurun
Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda
kızartın.
Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış havuç ve
soğan ile küçük doğranmış dolma biberi ilave edin.
Hızlı ateşte 3 dakika sote edin. Hazırladığınız tatlı ekşili sosu ekleyin. 1
çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavurun.
Kızarttığınız tavuk parçalarını ilave edin. 1 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak
olarak servis yapın
Categories: Çin Mutfağı, ekşili tavuk, tatlı ekşili, Tatlı Ekşili Tavuk nasıl yapılır, tavuk, Tavuklu Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder