1 su bardağı ılık süt,
1/2 su bardağı ılık su ,
1/2 su bardağı sıvı yağ ,
50gr tereyağ veya margarin,
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (akları içine sarıları üzerine)
1 çay kaşığı tuz
Alabildigi kadar un
Üzeri için;Yumurta sarısı
Çörekotu.
Hazırlanışı
Malzemeler karıştırma kabına alınır. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 30-45 dk kadar mayalandırılır. Şekil verip, tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Dilerseniz çörekotu serpip 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Categories: açma nasıl yapılır, açma tarifi, açma yapımı, Hamur İşi, Poğaça nasıl yapılır, poğaça tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder