Mutfak:
Türk
Süre:
40 dk
MALZEMELER
1
bardak pirinç için : 4 orta boy sogan
1 su
bardagi zeytinyagi
50 gram
dolmalik fistik
50 gram
üzüm
1 tatli
kasigi yenibahar
1 çay
kasigi tuz
1 çay
kasigi kekik
1 çay
kasigi kuru nane
2 su
bardagi pirinç için : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi
veya 1
kilo pazinin yapragi
3 adet
kesmeseker
YAPILIŞ TARİFİ
Yag
tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika
hafifçe
çevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinç de ilave edilip sadece 1-2 kez
daha
çevrilir. Yikanmis ve saplari çikarilmis üzüm, yenibahar, seker, tuz,
kekik,
nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin
kapagi
kapatilip atesten alinir. Dolmanin içi soguyunca, ayiklanip
yikanmis,
kapaklari kesilmis ve içi temizlenmis olan dolmalik biberlere bu
malzeme
doldurulur. Domatesin kabuklari kesilerek biberler üzerine
kapanir
ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti düz bir
tencereye
yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve
orta
hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip
servis
tabagina konulur.
Not:
Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak görünmesi
için
yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile çirpilip dolmanin
üzerine
gezdirilebilir. Limon dilimleriyle süslenebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder