Mutfak:
Diger
Süre:
60dk-Fazla
MALZEMELER
4 Adet
Orta Boy Elma
3 Yemek
Kaşıgı Toz Şeker
3 Su
Bardağı Un
3 çorba
kaşığı yoğurt
250 gr
Margarin
1/2
Limon Suyu
l Paket
Kabartma Tozu
1 Çay
Kaşığı Tarçın
1/2 Su
Bardağı Ceviz İçi
YAPILIŞ TARİFİ
Elmaları
yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri
ekleyip,
suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri
çekilmiş
ceviz içi ve tarçın koyun.
Diger
tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve
kabartma
tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
4 eşit
parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak
yemek
tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve
sekize
bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını
ortadan
birleştirerek bohça yapın.
Sonra
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırında
pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra
şekeri
eleyip servise sunun
Categories: Hamur İşi, Kurabiyeler
0 yorum:
Yorum Gönder