Süre:
60dk-Fazla
MALZEMELER
750 gr
kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba
kaşığı soya sosu
1 çorba
kaşığı süzme bal
1 çay
kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba
kaşığı mısırözü yağı
2 çorba
kaşığı susam
Marinat
İçin:
5
Patlıcan
3 Çorba
Kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su
bardağı zeytinyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Bir
kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağını karıştırın. Kuşbaşı
tavuk etlerini içine ilave edin. Ara sıra karıştırarak 2 saat bir kenarda
bekletin. Bu
sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın.
Tavuk
etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamı serptikten sonra,
karıştırın.Izgaranızı
yakın. Tavuk parçalarını şişlere geçirin. Bir kez çevirerek yaklaşık
15 dakika ızgarada pişirin. Şişleri
önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder