Süre: 40-60dk
MALZEMELER
750
gram sardalya
1 adet
kuru soğan2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Sardalyaları
kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki
pulları da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline
getiriniz. Kıyılmış
soğan ile sarımsağı zeytinyağında sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki
kaşık ayırarak ekmek içini ilave ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya
bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz.
Karışımı
balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız.
Bu işlemi filetolar bitene kadar tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmış
bir tepsiye diziniz ve balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz.
200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.
Sıcak
servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder