Süre:
20-40dk
MALZEMELER
4 adet
kılçıksız somon fileto
2 adet
ince doğranmış pırasa
2 çorba
kaşığı portakal kabuğu rendesi (beyazı hariç)
2 adet
ince dilimlenmiş portakal
2
portakalın suyu
2 adet
ince doğranmış havuç
2 tatlı
kaşığı nişasta
Sıvı
yağ
Tarhun
(isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Havuçları
sıvı yağ ile hafifçe kavurun. Pırasayı ekleyin. Sebzeler yumuşayınca derisi çıkarılmış portakal dilimlerini
ekleyin. Tarhun, tuz, biber,
portakal suyu ve kabuk rendesini de ekleyip, biraz su ile erittiğiniz nişastayı
katın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Balıkları
tuzlayıp biberleyin ve 20 dakika kadar dinlendirin. Ayrı bir tavada sıvı
yağı kızdırıp balıkların önce bir yüzünü, sonra diğer yüzünü pişirin. Sosla
birlikte servis yapın.
Sıcak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder