19 Mayıs 2014 Pazartesi

Kuru Bakla Ezmesi


Mutfak: Türk
Süre: 4,5Saat

MALZEMELER

400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde
bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak
kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar
ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra
bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha
kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice
dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda

limonla servis yapin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder