Süre:
20-40dk
MALZEMELER
1 kg
hamsi
1/2 kg
pirinç
3 bas
orta boy sogan
2 kahve
fincani kusüzümü1 tatli kasigi karabiber
1,5
kahve fincani çam fıstığı
1 su
bardağı ay çiçek yağı
yeteri
kadar tuz
300 gr.
tereyağı
YAPILIŞ TARİFİ
Ince
ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyağında pembelesinceye
kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve süzülmüs pirinç çamfistigiyla
birlikte soganin içine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su
bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi örtülerek pilav pisirilir.
Diger tarafta hamsiler kilçiklarindan ayrilarak fileto haline getirilir. Hamsilerin
yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemiş durumdaki
pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne bosaltilir.
Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte
alt üst edilerek kizartilir. Sonra ters çevrilerek servis tabagina
bosaltilir
ve sicak sicak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder