27 Nisan 2014 Pazar

Makarna Graten


Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

500 gr 3 nolu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincanı sıvı yağ
Üstü için: 4 yemek kasiği tereyağ
4 bardak süt 2 kahve fincanı un
1 adet yumurta
½ çay kasği hindistan cevizi
tuz-karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Makarnayi, kirmadan haslayip süzün. 1kasik eritilmis yag, tuz ve
karabiberle karistirin.
4 yemek kasigi yag, 2 fincan un ve 1 lt sütle besamel( beyaz sos)
hazirlayin. Içine biraz tuz, hindistancevizi ve 1 yumurta katin.
Besamel sosla peynirin yarisini makarnayla karistirin. Makarnayi bir firin
tepsisine bosaltin. Üzerine kalan besameli yayin ve kasarpeyniri serpin.
Üzerini 25-30 dakika firinda kizartin. Dilimlere bölüp servis yapin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder