16 Nisan 2014 Çarşamba

Brüksel Lahanali Pilav

Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER

2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin.
Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz
koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin.
30 dk demlendirin.
Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun
içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik
yagin içinde sote yapin.
Resimde görüldügü gibi, pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak
yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun
ve kirmizi biberle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder