Mutfak:
Türk
Süre:
40-60dk
MALZEMELER
1 tatlı
kaşığı zeytinyağı
2 su
bardağı rendelenmiş soğan
4 adet
tavuk fileto
Yarım
limonun suyu
1 adet
küp doğranmış patlıcan
4 adet
küp doğranmış domates
2 su
bardağı kırmızı şarap
1 demet
maydanoz
YAPILIŞ TARİFİ
Tavaya
1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin.
Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin.
Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek
ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka
bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının
ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce
kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder