3 Ocak 2014 Cuma

Patlıcanlı Tavuk

Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı
ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri
ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin.
Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis
tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder