30 Aralık 2013 Pazartesi

Lahana sarmasi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine
dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 
dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin
içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 
dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis
yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder