Süre: 30dk
MALZEMELER
2 buçuk litre (10 bardak) et suyu1 büyük boy soğan
1 kahve fincanı un
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
yarım yemek kaşığı tuz
terbiyesi:
1 bardak süt
2 yumurta sarısı
YAPILIŞ TARİFİ
1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin. 2 kasik yagla kisik
ateste 4-5 dakika kizartin. içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas
kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin. Tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatip indirin. Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi),
süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin. Devamli karistirarak 5 dakika
pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder